6. 10. 2016

Senátorka Alena Dernerová reaguje na události posledních dní, kdy jí byla s ostatními kandidáty zmocněnkyní hnutí Severočeši odepřena účast ve volbách do krajského zastupitelstva. Svým voličům doporučuje dát hlas kandidátce Piráti a Strana zelených.

„Situace, která týden před konáním voleb do krajského zastupitelstva a Senátu nastala, je nešťastná a hluboce se mě dotýká. Má největší obava je, že tato událost opět odradí lidi od politiky a o důvěru, kterou voleným zástupcům svěřují. Má kandidatura do Senátu je stále platná. Svým voličům ve volbách do krajského zastupitelstva bych proto chtěla vzkázat, aby uvažovali o alternativě, a to o volbě kandidátky Pirátů a Strany zelených.“ říká Alena Dernerová a dále vysvětluje: „S jejími zástupci dlouhodobě spolupracuji na tématech, která hýbou mosteckým regionem, ať už jde o kaly, těžbu uhlí nebo rozkrádání Krajské zdravotní, a to jak na úrovni kraje, tak v Senátu. Daniel Pitek i zbytek kandidátů a kandidátek jsou pro mě zárukou, že hlas Mostecka nezapadne.“

Alena Dernerová, Most, 6.10.2016